|
INCI
|
Svenska
|
Egenskap:
|
Bakgrund:
|
|
Cuminum cyminum seed oil
|
Ajowan
|
Parfymerande
|
Kryddväxt, släkt med dill och kummin, timjanliknande doft, vanlig krydda i indisk matlagning.
|
|
Aloe barbadensis leaf juice
|
Aloe Vera
|
Läkande, anti-inflammatorisk, antiseptisk, svampdödande, kylande egenskaper.
|
Aloe vera var känd av antikens greker och romare som utmärkt botmedel mot sår, brännskador och inflammatoriska hudsjukdomar. I muslimska länder är växten en symbol för tålamod.
|
|
Prunus armeniaca fruit extract
|
Aprikos
|
Mjukgörande
|
Väldoftande samtidigt som aprikoser tillför näring tillhuden.
|
|
Prunus armeniaca kernel oil
|
Aprikos-kärnor
|
Tar bort döda hudceller
|
Gammalt klassisk rengöringsknep för huden.
|
|
Urostigma
|
Bayan/Banyan fikon
|
Helande egenskaper, används mycket i indisk traditionell medicin.
|
De är stora träd som vanligen börjar som en epifyt på ett annat träd (även på byggnader och broar), där en fikonätande fågel har lämnat ett frö.Plantan utvecklar snabbt luftrötter ner från värdträdets gren och dessa luftrötter blir trädstammar så snart de når marken. Det var under ett sådant här träd som Buddah sägs fått sin upplysning.
|
|
Benzyl alcohol
|
Bensyl alkohol
|
Parfymerande
|
Finns naturligt i jasminolja
|
|
Benzyl benzoate
|
Bensyl bensoat
|
Bakeriedödande och bakteriehämmande.
|
Finns naturligt i t ex eterisk olja från ylang ylang.
|
|
Benzyl salicylate
|
Bensylsalicylat
|
Parfymerande
|
Finns naturligt i nejlika.
|
|
Citrus bergamia leaf oil
|
Bergamot
|
Antiseptisk, lugnande, uppfriskande
|
Namnet kommer från Bergamo, en stad i Italien där trädet tros ha sitt ursprung. Christofer Columbus tog med sig trädet från Kanarieöarna till Spanien och Italien. Earl-Grey te har bergamott som en av sina ingredienser.
|
|
Citrus aurantium leaf extract
|
Bitter apelsin
|
Parfymerande
Kallas också Pomerans.
|
Frisk citrus, tyngre och bittrare än apelsin. Det japanska ordet för pomerans, daidai, betyder "från generation till generation". Vid nyår pryder man husens utsida med pomeranser, ormbunksblad (växt som blir gammal) och en hummer (böjd rygg som minner om ålderdom och långt liv).
|
|
Cera alba
|
Bivax
|
Bra för hudens fuktighet.
|
Grekerna använde bivax för att täta läckor på sina skepp. När Odysseus närmade sig sirenernas ö, fanns därför bivaxet nära till hands. Odysseus täppte till besättningens öron med bivax för att de inte skulle bli galna av sirenernas sång.
|
|
|
Brahmiört
|
Se indiska körsbär
|
Kallas också Gotu Kola
|
|
Bronopol
|
Bronopol
|
Bakteriedödande
|
|
|
Juniperus virginiana wood oil
|
Cederträ
|
Väldoftande
|
Trädet har varit Libanons national-symbol i flera tusen år och landets flagga avbildar en ceder.
|
|
Cetyl alcohol
|
Cetyl Alcohol
|
Mjukgörande för huden.
|
Kommer från kokosolja.
|
|
Cetearyl alcohol
|
Cetylstearylalkohol
|
Mjukgörande och förtjockande.
Lätt nedbrytbart
|
Mjukgör och skyddar huden genom att stänga ute fukt och kyla.
|
|
Hydnocarpus kurzii
|
Chaulmoogra
|
Bra för huden
|
Gammal indisk läkeört vid hudåkommor.
|
|
Citral
|
Citral
|
Parfymerande
|
Finns i många citrusdoftande eteriska oljor som, citronella, citronmeliss, citronverbena, inklusive citrusoljor som grapefrukt och mandarin.
|
|
Citrus limonum leaf oil
|
Citron
|
Antiseptisk, allmänt stärkande, bra för cirkulationssystemet. Uppfriskande och kylande.
|
Egyptierna använde citronolja som ett medel när någon drabbats av fisk- eller köttförgiftning. Ansågs förr vara bra mot malaria och tyfus och användes för att parfymera kläder så man blev av med insekter.
|
|
Citronellol
|
Citronellol
|
Naturlig beståndsdel i geraniumolja.
|
Mjuk rosdoft med citrusinslag.
|
|
Cymbopogon citratus leaf oil
|
Citrongräs
|
Antiseptisk, stimulerande och stärkande,
|
Används favoritolja inom traditionell indisk medicin vid behandling av infektionssjukdomar och för att sänka feber.
|
|
Citric acid
|
Citronsyra
|
Konserveringsmedel
|
Kommer från citron 1953 fick Hans Adolf Krebs Nobelpriset i medicin för sin upptäckt av citronsyrans viktiga roll vid nedbrytningen av kolhydrater i människokroppen
Fuktighetsupptagande, desinfekterande, sammandragande.
|
|
Cupressus sempervirens leaf oil
|
Cypress
|
Antiseptisk, uppfriskande, värmande
|
Sempervirens betyder ”lever i evighet”. Det sägs att Jesu kors var gjort av detta träslag. Träet bränns fortfarande i Tibet som renande rökelse.
|
|
Dimethicone
|
Dimethicone
|
Utvinns ur Silica (förekommer i sand och kvarts).
|
Verkar skyddande, mjukgörande, ger lyster, bevarar fukten. Täpper inte till porerna.
|
|
Vitis vinifera seed oil
|
Druvkärneola
|
Mjukgörande och skyddande för huden.
|
|
|
Terminalia chebula fruit extract
|
Dumurfikon/Ficus Racemona
|
Traditionell indisk växt använd inom traditionell läkekonst sedan länge.
|
Växtsläkte inom familjen mullbärsväxter.
|
|
Eugenol
|
Eugenol
|
Parfyrmerande
|
Den kemiska strukturen hos eugenol blev klargjord 1822 och det döptes efter den eugenolrika kryddpepparn på den tiden benämnd Eugenia pimenta. 1858 upptäcktes det i kryddnejlikolja.
|
|
Isoeugenol
|
Eugenol
|
Parfyrmerande, se eugonol
|
Anses ha finare doft än eugenol, mer lik eterisk nejlikolja av snittblomman.
|
|
Farnesol
|
Farnesol
|
Parfymerande. Finns naturligt i oljor från bl a petitgrain, ylang-ylang och palmarosa.
|
Mild söt, blommig och friskt grön - påminner om liljekonvalj
|
|
Farnesol
|
Farnesol
|
Parfymerande.
|
Mild söt, blommig och friskt grön - påminner om liljekonvalj. Finns i eteriska oljor som petitgrain, palmarosa, ylang-ylang, och ros och romersk kamomill.
|
|
Kaempferia galanga root extract
|
Galangalrot
|
Asiatisk växt som är bra både till matlagning och har hudvårdande egenskaper.
|
Bra för huden!
|
|
Geraniol
|
Geraniol
|
Parfymerande
|
De tre bästa naturliga källorna anses vara palmarrosolja, Java-citronellaolja och geraniumolja.
|
|
Pelargonium graveolens leaf oil
|
Geranium
|
Balanserande, upplivande, stärkande och upplyftande.
|
Man planterade förr med fördel geranium runt till hus då den sades hålla onda andar borta.
|
|
Glycerin
|
Glycerin
|
Fuktbindare. Vegetabiliskt.
|
Har fått sitt namn från grekiskans glykeros, som betyder söt och mild.
|
|
Glyceryl myristate
|
Glyceryl monosterate
|
Emulgeringsmedel som tas från kokos. Motverkar tillväxt av bakterier, jäst- och mögelsvampar.
|
Mjukgörande
|
|
Curcuma aromatica leaf extract
|
Gurkmeja
|
En art i växtfamiljen ingefärsväxter. Det är växtens rot som kokas, torkas och mals till ett gult pulver.
|
Anses vara bra för huden.
|
|
Ocimum sanctum leaf extract
|
Helig Basilika
|
Näring för huden
|
Kallas också tulsibasilika. Namnet Helig basilika kommer sig av att Hinduer anser att örten hör till Vishnu och särskilt i dennes manifestation Krishna. Helig basilika tillhör även kärleksgudinnan Lakshmi. I Indien anses helig basilika skydda mot åldrande och rynkor
|
|
Hydroxyethylcellulose
|
Hydroxyethyl cellulose
|
Naturligt förtjockningsmedel
|
Hydroxyethylcellulose är en modifierad variant av cellulosa, som är den huvudsakliga beståndsdelen i växter. Det är i lägre doser inte ens farligt att äta, och det är inte heller miljöskadligt.
|
|
Hydrogenated castor oil
|
Härdad ricinolja
|
Naturligt förtjockningsmedel
|
Har använts som hudvårdande olja genom årtusenden. Ricinolja är mycket gammalt som läkemedel och hudvårdsmedel i Europa, Afrika och Asien. Den nämns på kilskriftstavlor i det sumeriska Babylonien på 2000-talet f. Kr, i Eberspapyrusen i Egypten omkring 1550 f. Kr. och i sanskrittexten Bowers handskrift i Turkestan på 400-talet f. Kr. I svenskan har oljan kallats sådant som castorolja och palma christiolja; ordet ricinolja finns belagt i skrift först 1815.
|
|
Emblica officinalis fruit extract
|
Indiska krusbär
|
Läkeört
|
Kallas också Gotu Kola och Brahmiört. Gotu kola är en välkänd och välanvänd ört i Kina och Indien. I Kina kallas den "himmel full av stjärnor" och i Indien "Brahamis" efter Brahman som är gud. Gota kola anses vara den renaste av alla örter inom ayurvedisk medicin.
|
|
Isopropyl myristate
|
Isopropyl myristate
|
Mycket vanlig förtjockande och uppmjukande ingrediens i krämer.
|
Syntetiskt fett.
|
|
Jasminum officinale flower oil
|
Jasmin
|
Antidepressiv, berusande, lugnande och sägs stärka sjävförtroendet.
|
Kallas i Indien för nattens drottning. I Kina används jasmin för att rena luften kring de sjuka. Men ges även till berusade gäster för att bli klara i huvudet snabbare. Sägs kunna återskapa förtroende, optimism, energi och vitalitet.
|
|
Jasminum officinale flower water
|
Jasmin vatten
|
Se jasmin
|
Se jasmin
|
|
Hydroxylated jojoba oil
|
Jojoba
|
Utvinns genom pressning av frön. Mjukgörande och binder hudens fuktighet.
|
Ursprungligen kommer oljan från en amerikansk ökenväxt. Oljan har sedan länge använts i Mexiko och södra Kalifornien till skydd mot väder och vind. I början på 1970-talet började ett indianreservat i liten skala att sälja jojobaoljan till mindre kosmetikaföretag.
|
|
Fragaria ananassa fruit juice
|
Jordgubbar
|
Parfymerande
|
Att jordgubbar är rika på C-vitamin vet många av oss. Dessutom är jordgubbar även rika på folsyra, B-vitaminer, järn, kalcium, zink och magnesium.
|
|
Theobroma cacao seed butter
|
Kakaosmör
|
Den feta ytan skyddar mot väder och vind och bevarar fukt
|
Aztekernas kakaodryck var en jäst, ljummen och pepparkryddad brygd. 1600-talets europeiska överklass drack den ojäst, varm och sötad. Det var alltså en rätt flottig soppa tills holländaren van Heuten 1828 kom på en metod att pressa ut fettet ur bönorna utan att smaken försvann ur pulverresterna. I svenskan dyker ordet kakaofett upp 1873 och kakaopulver 1883. Farmakopéerna
|
|
Acorus calamus root oil
|
Kalmus
|
Parfymerande
|
Kalmusroten är ett gammalt läkemedel både i öst och väst.
|
|
Cocos nucifera oil
|
Kokosnötsolja
|
Gör huden mjuk och len
|
Välbeprövad ingrediens i indisk traditionell hudvård.
|
|
Garcinia indica seed butter
|
Kokum fröolja
|
Se Kokum smör
|
Se Kokum smör
|
|
Dimethiconol kokum butterate
|
Kokum smör
|
Mjukgörande för huden
|
Släkt med mangostan. Den är en indisk kryddfrukt som i hemlandet används i samband med heta maträtter mm, då den är känd för att lindra hettan och ge maten en rosa färgton.
|
|
Eugenia caryophyllus bud oil
|
Kryddnejlika
|
Bakteriedödande
|
Använts i ayurveda-medicin i Indien redan runt år 1000 f. Kr.
|
|
Coumarin
|
Kumarin
|
Parfymerande
|
Vaniljdoftskaraktär, ofta från kanelträd.
|
|
Lavandula angustifolia herb oil
|
Lavendel
|
Antiseptisk, balanserande, lugnande. Hjälper mot ilska och utmattning.
|
Tillägnades Hekate, underjordens gudinna, och sades hjälpa mot det onda ögat. En av de äldsta engelska parfymerna och huskurer. Ger lugn och man blir stärkt – fungerar även som insektsmedel.
|
|
Lavandula angustifolia water
|
Lavendelvatten
|
Se lavendel
|
Se lavendel.
|
|
Limonene
|
Limonen
|
Parfymerande
|
finns i lavendel, citron- och apelsinolja.
|
|
D-limonene
|
Limonen
|
Parfyrmerande
|
Finns i lavendel, citron och apelsinolja.
|
|
Linalool
|
Linalol
|
Parfymerande, liljekonvalj-aktig doft.
|
Naturlig ingrediens i lavendelolja och citronmeliss.
|
|
|
Lotusbark
|
|
Sedan länge känd ingrediens i traditionell indisk läkekonst, ayurveda.
|
|
Magnesium aluminium silicate
|
Magnesiumaluminiumsilikat
|
Suger upp fett och smuts
|
Kallas också pyrop. Vattnet innehåller naturligt mycket silikater, som lugnar och skyddar huden.
|
|
Hydrogenated sweet almond oil
|
Mandelolja
|
Mjukgörande olja, bra för huden.
|
Det äldsta fysiska fyndet av mandelolja är från Tutankhamons grav (1300-talet f. Kr.). Mandel växte inte där så det var en importvara. Träd inom plommon- släktet. Mandelträdet bildar stenfrukter, inuti kärnan i frukten finns ett frö som är det som kallas mandel.
|
|
Origanum majorana herb oil
|
Mejram
|
Rogivande, lugnande och värmande. Bra mot sjösjuka, blåmärken och fästingar.
|
Populär medicinväxt i antikens Grekland. Användes för att lugna muskelkramper och som motmedel vid förgiftning. På 1600-talet bar man mejrambuketter för att dölja eventuell oangenäm lukt.
|
|
Salvia sclarea extract
|
Muskatellsalvia
|
Träig och höig örtdoft, ger sötma, mjukhet och hållbarhet
|
Har i alla tider används i traditionell europeisk folkmedicin. Aromaterapins fader Gattefossé var den förste som destillerade den och lanserade den som doftolja på 1920-30-talen.
|
|
Sodium hydroxide
|
Natriumhydroxid
|
Kaustiksoda, lättlösligt i vatten
|
Används att lägga lutfisk och oliver i blöt – också
|
|
Sodium lactate
|
Natriumlaktat
|
Skydd mot bakterier, förlänger hållbarheten på produkter.
|
Natriumlaktat är saltet av mjölksyra vilken framställs genom fermentering av sackaros. Förekommer naturligt i kroppens ämnesomsättning.
|
|
Melia azadirachta seed oil
|
Neem
|
Anti-bakteriell naturlig olja från neem-trädet. Anses vara bra för huden
|
Kallas i Indien för naturens apotek.
|
|
Citrus aurantium flower oil
|
Neroli
|
Sömngivande, lindrar oro och stress. Sägs hjälpa till att förnya celler och förbättrar hudens elasticitet.
|
Namnet Neroli härstammar från prinsessan Anne Mare av Nerola som använde oljan som parfym. I Venedig hyllades växten för sin förmåga att bekämpa pest och feber. Att dricka en kopp neroli-te påstods verka lugnade vid nervositet.
|
|
Cymbopogon martini oil
|
Palmarosagräs
|
Mjuk, frisk och grön citrusdoftande gräs från Asien
|
Förr en exportvara från Bombay till Röda Havet, kallades då indisk geraniumolja.
|
|
Pogostemon cablin oil
|
Patchouli
|
Antiseptisk, upplyftande, kan hjälpa mot torr och sprucken hud och sår.
|
Namnet Patchouli kommer från Hindustan. Oljan har sedan länge använts medicinskt i Malaysia, Indien, Kina och Japan mot illamående, huvudvärk, förkylning, diarré och dålig andedräkt. Känd som ett motgift vid insekts- och ormbett. Sjalar parfymerande med Patchouli för att göra dem mer exotiska.
|
|
Panthenol
|
Patoten
|
Antiseptisk. Absorberas av huden och omvandlas till vitamin B5. Vitamin B5 påskyndar celltillväxten.
|
Framställs ur vetekli,
|
|
Mentha piperita leaf juice
|
Pepparmynta
|
Bakteriedödande, kylande och antiseptiskt.
|
En välbeprövad ört inom naturmedicinen.
|
|
Citrus aurantium amara flower extract
|
Petitgrain
|
Parfymerande
|
Ursprungligen kommer petit grain från Pomeransträdet. Namnet petitgrain kommer av att oljan pressades av de omogna pomeransfrukterna. Petits grains, som betyder små frön. Så små att de också används i radband. I slutet av 1600-talet var dessa frukter den vanliga råvaran och förblev så till mitten av 1800-talet. Idag görs oljan av trädets gröna blad. Idag görs oljan också citronträdets gröna blad.
|
|
Polyquaternium 10
|
Polyquater-nium 10
|
Mjukgörare och förtjockningsmedel.
|
Finns naturligt i kroppens egna celler.
|
|
Polysorbate
|
Polysorbat
|
Emulgeringsmedel för produkter med vatten i.
|
Ersätter användning av alkohol i produkterna.
|
|
Potassium sorbate
|
Potassium Sorbate
|
Konserveringsmedel
|
Salt av sorbinsyra. Både syran och dess salter (sorbater) finns naturligt i frukter och bär.
|
|
Propylene glycol
|
Propylen-glykol
|
Fuktgivande ämne
|
En alkohol
|
|
Castor/olive oil esters
|
Ricin
|
Hudvårdande
|
Ricinolja är mycket gammalt som läkemedel och hudvårdsmedel i Europa, Afrika och Asien. Den nämns på kilskriftstavlor i det sumeriska Babylonien på 2000-talet f. Kr, i Eberspapyrusen i Egypten omkring 1550 f. Kr. och i sanskrittexten Bowers handskrift i Turkestan på 400-talet f. Kr Enda alkohollösliga oljan.
|
|
Oryza sativa germ oil
|
Risstärkelse
|
Suger och fett och smuts, förtjockningsmedel
|
Genom historien en populär ingrediens vid tillverkning av hudvård. Naturlig och effektiv.
|
|
Rosa centifolia flower oil
|
Ros
|
Positivt stärkande för hjärtat, upplyftande, sägs göra det lättare att hantera svartsjuka, förbittring och ilska. Höjer modet.
|
Romarna strödde rosenblad vid festmåltider och bar rosenkransar för att inte bli berusade. Persiska soldater smyckade sina sköldar med röda rosor. Symbol för kärlek och renhet.
|
|
Rosa centifolia flower water
|
Rosenvatten
|
Se Ros
|
Se Ros
|
|
Rosmarinus officinalis leaf oil
|
Rosmarin
|
Cirkulationsstimulerande, antiseptiskt, bra för håret.
|
Några blad rosmarin på kudden lär förhindra mardrömmar. Känd för att stärka minnet och symbol för vänskap och trohet.
|
|
Phenoxyethanol
|
Saliguard PCG
|
Konserveringsmedel.
|
Alkohol som inte har hittats i naturen. Ger en mild blomdoft. Använd som konserveringsmedel ensam eller blandad. Godkänt av SNF som bra Miljöval av konserveringsmedel.
|
|
Sesamum indicum seed oil
|
Sesamfröolja
|
Mjukgörande och skyddande
|
Sesamoljan är för Asien vad olivoljan är för Medelhavsområdet. Sesam kommer från Asien, där man gör olja av det, berättar Plinus i Rom första århundradet. Exportör var Indien, som levererade sesam till Kreta redan på 1200-talet f. Kr. och snart också till arabiska halvön, Egypten och Rom. Tas upp ganska långsamt av huden, därför bra i massage - händerna glider bra.
|
|
Sodium stearoyl hydrolyzed silk
|
Silkeprotein
|
Applicerat på huden binder silkesproteinet fukt i det översta hornlagret, och skyddar därmed huden och gör den mjuk.
|
Det är sedan larven förvandlats till puppa som dess skyddande kokong ångas eller läggs i 80° vatten. Det dödar larven vilket är nödvändigt för att den inte ska utvecklas till fjäril och äta sig igenom tråden. Kokongerna säljer odlarna sedan till spinnerier som utvinner silkestråd och silkesprotein ur dem. Silkesprotein (silkeslim, sericin) finns mellan trådarna och i ett extra hårt skal närmast puppan. Proteinet löses upp genom kokning i alkalier, t. ex. tvålvatten, för 2.000 år sedan använde man asklut.
|
|
Helianthus annuus seed oil
|
Solros
|
Symboliserar harmoni, balanserad självkänsla, ödmjukhet.
|
En mycket respekterad växt runt om i världen. I Amerika användes solrosen för minst 3 000 år sedan bland annat fröna som användes såväl till mat som att pressa olja ur till håret. Inkafolket i Sydamerika menade solrosen var solens representant på jorden.
|
|
Stearic acid
|
Stearinsyra
|
Stearinsyra förekommer i de flesta fetter och oljor.
|
Holy Lama Naturals stearinsyra kommer från kokosolja.
|
|
Sughandhi Mantri
|
Sughandhi Mantri
|
Eterisk olja
|
Läkande egenskaper.
|
|
Cuminum cyminum seed oil
|
Svart kummin
|
Parfymerande. De mogna fröna har en kamferliknande doft och en bitter, senare aromatisk smak
|
Är omnämnd sedan länge i Mellaneuropa, Indien, Mellanöstern samt Nordafrika. Växten är känd sedan tusentals år tillbaka. Den har används som traditionell medicin mot en mängd olika åkommor och används fortfarande på ett utbrett sätt i vissa delar av världen. Dess olja påträffades i Tutankhamuns grav. Det sägs att det använts av Cleopatra för dess skönhets- och hälsobringande egenskaper. Den grekiske läkaren Dioskorides använde fröet för att bota huvudvärk, nästäppthet, tandvärk, mag- och tarmparasitsjukdommar. Hipokrates, den moderna medicinens fader, betraktade Nigella sativa som ett värdefullt botemedel mot lever- och magstörningar
|
|
Camellia sinensis leaf oil
|
Te
|
Bra för huden
|
Den viktigaste orsaken till att grönt te stärker din skönhet är dess kraftfulla antioxiderande verkan.
|
|
Melaleuca alternifolia leaf oil
|
Tea Tree
|
Motverkar svamp, virus och bakterier. Ökar motståndskraften mot infektioner, stärker immunförsvaret.
|
Växten har fått sitt namn efter Kapten Cooks besättning som bryggde te på bladen. I Australien har växten sedan långt tillbaka använts av aborginerna för att behandla sår. När växten nådde Europa blev den snabbt känd för sin antiseptiska och bakteriedödande effekt.
|
|
Titanium dioxide
|
Titaniumdioxide
|
Ett pigment som absorberar och reflekterar ultraviolett ljus. Titandioxid är det mest ofarliga och bredspektrade solskyddsmedel som finns. Det beror på att huden inte tar upp och reagerar med det.
|
Titandioxid skyddar mot UVA-, UVB- och UVC-strålning.
|
|
Sapindus trifoliatus fruit extract
|
Tvålnöt
|
Ört, påminner om olivträd.
|
”Tvålane” egenskaper.
|
|
Juglans regia shell powder
|
Valnötsskal
|
kraftig peelingeffekt.
|
En klassiker vad det gäller scrubprodukter.
|
|
Aqua
|
Vatten
|
Vatten är ett utmärkt hudvårdsmedel. Det tillför den eftertraktade fukten. Att vattna räcker inte; vattnet måste kombineras med något fuktbindande ämne som håller kvar fukten (glycerin, karbamid, mjölksyra, propylenglykol, sorbitol) och något instängande som hindrar den från att avgå (fett/olja).
|
Allt med vatten som ska sparas mer än några dagar måste konserveras.
|
|
Triticum vulgare germ oil
|
Vetegroddsolja
|
Mycket närande och gör huden smidig
|
Passar alla hudtyper, mycket vitaminrik.
|
|
Vetiveria zizanoides root oil
|
Vetiver
|
Lugnande, skyddande, upplyftande.
|
I Calcutta började man använda gräset till att göra markiser och parasoller som doftar i värmen om man sprutade vatten på dem.
|
|
Tocopherol
|
Vitamin E
|
Vegetabilisk olja som utvinns ur sojabönolja eller solrosoljan.
|
Ökar blodflödet samt verkar bevarande genom att motverka fria radikaler. E-vitaminet förlänger hållbarheten på vegetabiliska oljor.
|
|
Cananga odorata flower oil
|
Ylang Ylang
|
Lindrande, lugnande, lugnar vid ilska och frustration.
|
Namnet betyder blommornas blomma och kommer det malaysiska språket. Trädet kallas också för Parfymträdet.
|